Ajánlatot kérek

Napelem

icon

A napelem rendszer egyenáramú elektromosságot termel, amit az inverter átalakít váltakozó áramúvá, hogy a háztartási használatra alkalmas legyen. A napelem rendszerek általában a tetőre vagy akár földi tartószerkezetre vannak telepítve, hogy minél hatékonyabban használhassák a napenergiát. Az így előállított napenergia tiszta és környezetbarát, így segít csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és a környezetterhelést.

Napelemes rendszerek

A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek általában az épület fő villamosenergia ellátását biztosítják, de attól függően, hogy mennyire térnek el az előállított és a fogyasztott energia mennyiségei, az éves villamosenergia számla összege csökkenthető vagy akár nullára is kihozható.

A másik gyakori napelemes rendszer típus az hibrid rendszer, a napelemes rendszer kiegészül energiatároló akkumulátorokkal, amelynek esetén az épület a megtermelt energiát felhasználja, a többlet energiát akkumulátoros egységekben tárolja, így a felhalmozott elektromos áramot a kevésbé napos órákban illetve éjszaka fel tudja használni. Ez a típusú rendszer tartalmaz energiatárolót, általában akkumulátort, amelyben a napközben termelt felesleges villamosenergiát tárolja, majd az éjszaka folyamán vagy kevés napsütéses időszakban kihasználja. Ez a rendszer garantálja az épület teljes önálló villamosenergia ellátását akár hálózati áramszünet esetén is.

Összességében a napelemes rendszerek kialakítása és típusa az adott épület villamosenergia igényétől függ. Fontos, hogy a rendszer optimális kialakítása és telepítése során szakértő segítséget vegyük igénybe, hogy a napelemes rendszerünk hatékonyan és megbízhatóan működjön.